Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar
t/m 15 september

Zeilen op de Hylke Tromp – zeilen op een varend monument !

Contact

Steiger van de Heere Schouten tegenover Coazy
Koudenhoorn
Warmond
Plan je route

vanaf jouw locatie

Aanmelden via de website

De Kagenaar Hylke Tromp is een platbodem die ruim een eeuw geleden speciaal gemaakt is voor het varen op de Kagerplassen. De boot vervoerde landbouwproducten en andere goederen en is gerestaureerd en aangepast tot een monumentaal en snel zeilschip.

De Stichting Traditionele Zeilvaart Warmond is de eigenaar van het schip en heeft tot doel het in goede staat én in de vaart houden van de Hylke Tromp. Leden van zeilvereniging De Balgerij vormen de vrijwillige bemanning en verzorgen met veel zeilplezier tochten voor donateurs van de stichting. Aan anderen wordt  een bescheiden financiële bijdrage gevraagd om de onderhouds- en verzekeringskosten te kunnen betalen. Daarbij is het motto “De Hylke Tromp is er ook voor u!”.

Tijdens het Open Monumentenweekend vaart de HylkeTromp - 4x per dag - een tocht van ongeveer 1,5 uur. Er kunnen 12 personen per keer mee. Aanmelden via de website. Deelname is gratis, wel kunt u na een behouden vaart een vrijwillige bijdrage in de boordkas doen. Afvaart vanaf de steiger van de Heere Schouten.

Prijzen

  • Gratis wel kunt u na een behouden vaart een vrijwillige bijdrage in de boordkas doen.

Locatie